Kan ik mijn ogen laten opmeten bij oor&oog DEMEESTER?

Bij oor&oog DEMEESTER werken gediplomeerde optometristen die een oogmeting mogen uitvoeren vanaf een leeftijd van 16 jaar. Bij onregelmatigheden wordt je steeds doorverwezen naar de oogarts.

Wanneer moet ik naar de oogarts?

  • Onder de leeftijd van 16 jaar moet je voor een oogmeting bij de oogarts. Enkel de oogarts van een voorschrijft geven voor een nieuwe brilsterkte. Kinderen en jongeren onder de 18 jaar kunnen ook in aanmerking komen voor een verhoogde terugbetaling* bij aankoop van een nieuwe bril met glazen.
  • Tussen de leeftijd van 16 en 45 jaar is het aangeraden om af en toe een medische controle te laten uitvoeren bij de oogarts. De oogmeting voor een brilvoorschrift kan uitgevoerd worden bij oor&oog DEMEESTER, met uitzondering als u een sterkte heeft die hoger is dan 7.00 dioptrie dan heeft u wel een voorschrift van de oogarts nodig voor een verhoogde terugbetaling* van uw brillenglazen.
  • Boven de leeftijd van 65 jaar is het aangeraden om iedere twee jaar naar de oogarts te gaan voor een medische controle en een brilvoorschrift. Boven de leeftijd van 65 jaar is er een verhoogde terugbetaling* op brillenglazen met een sterkte hoger dan 4.25 dioptrie.

* voorwaarden in de winkel

Maak nu je afspraak voor een oogmeting

Kom langs in onze winkel voor een professionele oogmeting. Bovendien is de meting gratis bij aankoop van een nieuwe bril of brillenglazen én geniet je van onze tevredenheidsgarantie. Bij onregelmatigheden wordt je steeds doorverwezen naar de oogarts.