Multifocale lenzen: zowel voor ver als voor nabij een scherp zicht

Eerst even dit: wil je starten met lenzen? We bieden je advies op maat én handige startpakketten waarmee je meteen aan de slag gaat. Zo ben je zeker van de juiste keuze en het beste materiaal voor jouw eerste lenzen.

De voordelen van multifocale lenzen

Lenzendragers zien de hele dag door scherp, zonder gedoe. Zowel voor veraf als voor nabij. Lenzen zijn ook bijzonder comfortabel geworden doorheen de jaren. Je doet ze makkelijk in en uit. Bergt ze handig en veilig op. En ervaar een uitzonderlijk draagcomfort, de hele dag door.

Hoe werkt zo’n multifocale lens?

Een multifocale lens bestaat uit allemaal cirkels met verschillende sterktes. Afhankelijk van pupilgrootte, licht en de afstand waarop je kijkt gaat het oog door een andere cirkel kijken.

Kijken door een multifocale bril of door multifocale lenzen is verschillend. Bij een multifocale bril is de houding belangrijk, bij multifocale lenzen speelt het visueel systeem in onze hersenen een grotere rol.

Kan ik multifocale lenzen dragen?

Afhankelijk van jouw sterkte en passing van het oog kan je multifocale lenzen dragen. Kom gerust eens langs, dan doen wij de nodige metingen en gaan we samen op zoek naar de geschikte multifocale lens voor jou. Maak nu je afspraak.